För många musiker är dans och musik synonyma med varandra. Det är vanligt att såväl rockstjärnor som popidoler dansar sig fram på scenen. Den här artikeln tar upp några dåtida och nutida stora namn.

Freddie Mercury

Farrokh Bulsara som han egentligen hette var en hetlevrad person på scenen. Med hjälp av danssteg, armrörelser och en förmåga att bära runt hela mikrofonstativet på scen var han verkligen en publikfriande artist. Han var huvudsångare i rockbandet Queen. Queens musik kan beskrivas som storslagen, melankolisk och träffande (beroende på vilken låt som avses). “Bohemian Rhapsody” är den mest berömda låten bandet skapat, den är dessutom den mest strömmade låten någonsin i alla medier och kanaler.

Queen var experimentella och blandade opera med hårdrock och lugna ballader. Queen hade nog varit Storbritanniens främsta musikexport om det inte vore för inga mindre än Beatles.

Angus Young

Trots sitt efternamn är han hyfsat bedagad, född 1955. Angus är känd för sin gubbkeps, sin udda kavaj och ett par svarta shorts. Iklädd sin lustiga mundering joggar han runt på scenen i sitt band AC/DC med gitarren i högsta hugg. Många gick för att se honom uppträda och fick de andra medlemmarnas prestationer med på köpet.

Numera är bandet inaktivt efter det att sångaren Brian Johnson lade av 2016. Axl Rose (känd från Guns n’ roses) ersatte honom temporärt under den sista turnén. Tiden får utvisa om vi får se Angus i aktion igen!

Beyoncé

Beyoncé har kanske världens mest berömda röst. Hon har radat upp åtskilliga utmärkelser och spelat in flera hitlåtar. Hon blandar koreografi med musik i de flesta låtarna. Hon är också känd för att vara ihop med rapartisten Jay-Z. Jay är medgrundare till musiktjänsten Tidal som har för avsikt att konkurrera med svenska Spotify.

Danny Saucedo

Danny är ende svensk på listan men är en utmärkt dansare. Hans krogshower brukar vara underhållande dansmässigt. Han har också deltagit i “Så mycket bättre”.