Få pengar för att dansa! Låter det för bra för att vara sant? Inte enligt Skatteverket som har listat dans som en av aktiviteterna du som arbetstagare kan göra under tiden som arbetsgivaren avsätter för friskvård. Oavsett om du gillar jazzdans, bugg eller kanske salsa så är dessa tre godkända underkategorier av dans.

Dans är verkligen till för alla, ung som gammal, och därför skriver vi om dans i olika skeden av livet. Baler kan angå ungdomar, bröllop kan utgöras av medelålders par och dansbandsträffar kan arrangeras för pensionärer. Vi listar även olika dansskolor för elever som vill satsa på dansen och kanske till och med bli yrkesdansare.

Att dansa är att röra på sig, oftast i takt med musiken och vi listar ett antal musikarrangemang som involverar dans. Dans kan även ha en läkande effekt och lindra olika sjukdomstillstånd, det är alltså en form av mirakelkur.

Vi berättar också om dansens historia, vilka influenser som har lett till olika typer av danser och så vidare. Vi anlägger ett globalt perspektiv, alla danser är lika mycket värda oavsett var de kommer från. Det fina med dansen är att den kan förena människor från hela världen, det är en social isbrytare på så sätt.

För den sportintresserade ger vi exempel på sporter och idrotter som har moment av dans i sig. Bra för dig som verkligen gillar att ta ut dig! Vi berättar också vad de olika danserna kräver för typ av förberedelser och vilka musikstilar som passar ihop med respektive dans. Välkommen till vår blogg!